woensdag 12 maart 2014

De kaastaart

Binnen enkele weken is het Pasen, dus... Tijd om eens een lekker receptje te proberen!
Kaastaart



Om te beginnen hebben we nodig:
De bodem

  • 100gr petit beurre koekjes ( zandkoekjes of speculoos is ook goed)
  • 50gr boter
  • 25gr bruine suiker
De vulling


  • 2eitjes
  • 2 gelatine blaadjes
  • 75gr suiker
  • 350gr mascarpone 
  • 100ml room
  • Citroen 
Smelt de boter terwijl je de koekjes verkruimeld. Mix dan alles samen , boter, suiker en koekjes . Doe het allemaal in een taartvorm ( springvorm is het makkelijkste) goed aan drukken en deel 1 is klaar .

Leg de gelatine in een kommetje koud water . Klop de suiker en eidooiers tot het witter wordt (ruban)
Knijp dat de gelatine uit leg het in een kom op een zacht vuurtje met een paar druppels water tot de gelatine gesmolten is, voeg dat dan bij de dooiers toe, daarna de mascarpone. Klop de eiwitten op met sap van een halve citroen, ook de slagroom opkloppen.
Zacht alles onder elkaar spatelen, in de taartvorm gieten en 2uur de frigo in en tataa!

Tijd om de versieren!!!!
Ik heb het versiert met rood fruit (toch een beetje gezond haha)
Met Pasen ga ik er mini paaseitjes  op leggen maar niet te veel of mijn taart zakt in.
^_^


Tips
Je kan ook gewone platte kaas nemen, maar je moet zien dat hij goed smeuïg en stevig is.
Anders, doe je er nog wat extra gelatine bij. (Ook niet overdrijven)

Geen opmerkingen:

Er is een fout opgetreden in dit gadget